Om oss


Jungle Breeze Bengals är ett SVERAK (FIFe) registrerat katteri som ligger en liten bit utanför Eskilstuna på landet. Jag heter Annica Isaksson, och jag bor med bengalerna Salsa & Mystique samt huskatten Leia. Nyinflyttad är även Nevan Zelda. Mina katter är älskade familjemedlemmar och är med mig i vardagen, jag jobbar med IT och har därför möjlighet att jobba mycket hemifrån. Jag har vana vid kattungar sen tidigare då jag hade en skogis hona på 90-talet som jag tog några få kullar på då.


Eftersom just bengaluppfödning är relativt ny för mig och jag gärna vill veta vad jag gör, så har jag studerat allt jag kommit över. Jag har gått Föreningen Bengalkattens uppfödarutbildning del 1 & 2 samt den studiecirkel som Bengalföreningen höll i våren 2019 med uppföljning 2021. Jag har även gått Pawpeds första kurs som började i januari 2020 och står på kö för att gå den andra kursen, förhoppningsvis blir det inom en snar framtid. Eftersom Pawpeds tar lite tid på sig att komma igång, så har jag även gått Campus Felinariums kurser Pleiades med fokus på just uppfödning samt Ursa Major med fokus på genetiken. Kan varmt rekommendera Campus Felinarium om man vill fördjupa sina kunskaper. Planen är även att bli diplomerad SVERAK uppfödare så småningom.


Att föda upp friska och väl socialiserade kattungar är viktigt för mig. Bengalen är generellt en frisk och sund ras, det finns ändå en del sjukdomar som är viktiga för mig som uppfödare att testa för. Jag HCM skannar mina katter regelbundet, samt gentestar för PK-def, PRA-B och blodgrupp. Testar även för Fiv/Felv och regelbundet för parasiter som såsom Tritrichomonas, Giardia, Cryptosporidium. De hanar jag väljer till mina honor har i princip genomgått samma tester.